Sander

Sander Buijs architectonische vormgeving is een jong en ambitieus ontwerpbureau dat zich voornamelijk richt op interieur en daaraan gerelateerde architectuur.

Sander Buijs (1983) uit Breda, heeft een brede theoretische achtergrond die begon met een middenkader bouwkunde opleiding., en daarna een studie interieurarchitectuur aan de kunstacademie te Breda, om zijn creativiteit verder uit te breiden. In deze studie kon hij zijn praktische bouwkundige kennis goed combineren met de creatieve vrijheid van de kunstacademie.

Vanaf 2007 is Sander begonnen om zijn opgedane kennis in de praktijk verder te ontwikkelen, waarvan de oprichting van zijn eigen ontwerpbureau in 2011 het resultaat is.

Bijna gelijktijdig met de oprichting van zijn eigen bureau is Sander gestart met een masteropleiding “towards spatial identity”. In deze studie staat de gebruiker in een ruimte en zijn beleving van die ruimte centraal.  Een visie die aansluit bij de gedachtevorming van Sander.

Als ruimtelijk ontwerper geef je vorm aan de ruimte om je heen. Deze ruimte is er altijd en heeft enorme invloed op je. Ik zie het als een uitdaging om met deze invloeden te spelen en deze op de juiste manier te hanteren om zo een prettige, uitdagende, vernieuwende, warme of in elk ander opzicht unieke omgeving te creëren“