meander MC 4meander MC 14meander MC 13meander MC 2meander MC 3meander MC 5meander MC 12meander MC 11meander MC 8meander MC 1meander MC 9

ENTREE MEANDER MC

“Bewegwijzering is  in eerste instantie geen grafische, maar een architectonische ontwerpopgave”

 

De begane grond van het nieuwe Meander medisch centrum huisvest één grote parkeergarage.  De entree van het gebouw is daardoor niet traditioneel aan de voorkant, maar centraal in het midden van gebouw. Een verticale lijn vanuit de parkeergarage naar de “binnentuin” van het medisch centrum op de eerste verdieping. Deze ongewone entree vraagt om een grondige analyse alvorens te beginnen aan het ontwerp. Routing en overgangen zijn kernwoorden in een ontwerpvraag als deze. Hoe weet de bezoeker waar ze heen moeten? Waar lopen ze heen en waar komen ze uit?

 

Opdrachtgever
Meander medisch centrum, te Amersfoort